Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Vendéglátóipari kávézás

Vendéglátóhelyek, azaz hotelek, éttermek, catering szolgáltatók, egyszóval a Horeca szektor szereplőitől várja el a nagyközönség az igazán professzionális kávékészítést. Ez a baristák világa, akik a legkülönfélébb kávécsodákkal kápráztatják el a vendégeket. 

Az Easy Cafénál mi nem kívánunk még több mítoszt gyártani a kávé köré, van már belőle szerintünk épp elég. Ami viszont fontos, és szeretnénk rá felhívni a figyelmet, hogy ha egy vendéglátóhely kávét is kínál, akármilyen kevés pénzért, akkor az legyen olyan színvonalú, hogy semmiképp se okozzon csalódást a vendégnek, vásárlónak. Sőt, lehetőleg érje kellemes meglepetés, amikor belekortyol a megvásárolt kávéjába, még akkor is, ha egy egyszerű munkába induló fizikai munkásról van szó egy kis ABC-ben.

Szerintünk ehhez nem kell feltétlenül a legdrágább gép, viszont fontos, hogy az tisztán legyen tartva, időről időre elvégezzék a kötelező karbantartásokat, szűrő cserét, és a lehető legkörültekintőbb és higiénikusabb módon bánjanak a tejjel. A másik, hogy a választott kávéalapanyagra ne sajnáljuk a pénzt, mert megtérül! Fontosnak tartjuk hangsúlyozni, hogy egy bizonyos szint alá ne menjünk, csak azért mert olcsó, inkább válasszunk egy közepesen magas árfekvésű professzionális kávét, és meglátjuk, hogy a kávéeladási statisztikáink jelentősen megugranak.

Ma Magyarországon sajnos még mindig találkozhatunk gyenge minőségű reggeli kávéztatással hotelekben, rendezvényeken és éttermekben is. Küldetésünk, hogy segítsünk megtalálni az arany középutat mindenki számára, aki ebben a szegmensben dolgozik kávéval, mert sokszor kis változtatásokkal is látványos eredményt lehet elérni. Hiszünk benne, hogy jó kávét nem csak méregdrágán lehet előállítani! Ne sajnáljuk a minőségi kávét a vendégeinktől, mert ebből is érzik a törődést, és megítélik majd az egész vendéglátóhelyet.

Szóba jöhető, általunk ajánlott minőségi kávé készítési technikák:

  • ESE podos vendéglátóipari kávégépek
  • Professzionális karos kávégépek a szükséges kellékekkel (professzionális daráló, tömörítő, tömörítő pad, tejkiöntő kancsó, vízlágyító és persze profi barista személyzet)
  • Szuperautomata kávégépek 

Az ESE podos kávégépeket baristával nem rendelkező helyek számára ajánljuk, mert egyszerű a kávékészítés, nem igényel szaktudást, illetve akkor is jó választás, ha naponta 30 adag kávé alatti mennyiség fogy.

A professzionális karos gépeket barista személyzet mellett ajánljuk, azokra a helyekre, ahol legalább napi 50 kávé fogy és rendelkeznek a szükséges kellékekkel is. Kávézókban, igényes éttermekben, vagy hotelek bárjában szinte kötelező választás a karos eszpresszo kávégép. Hiszünk benne, hogy megfelelő beállításokkal, tisztítási szokásokkal és alapanyag választással szinte bármelyik vendéglátóipari kávégépen lehet "elég jó" kávét főzni, és fordítva - hiába van drága gépünk, ha nem törődünk vele és nem tisztítjuk elég gyakran, nem lesz megfelelő minőségű, ízű a lefőzött kávé.

A szuperautomata kávégépek lehetővé teszik a barista minőségű kávékészítést, beleértve az összes klasszikus kávérecept elkészítését egyetlen gombnyomásra. Akár két kávébabtartállyal és darálóval ellátott kávégéppel is dolgozhatunk, mely a darálási finomságnak vagy a kávé alapanyag fajtájának is ad variációs lehetőséget. A tej kezelése a szuperautomata kávégépeknél kiemelkedően fontos, és meg is oldott, tehát biztosak lehetünk benne, hogy a capuccino vagy a latte macchiato tejhabja pontosan olyan lesz, mintha kézzel készítette volna egy barista. 

Nagy kávéfogyasztású helyekre, rendezvényekre ajánljuk az Etna vagy Alpina szuperautomata kávégépeket, melyek óránként 50-250 kávét is képesek elkészíteni. Így egyetlen kávégéppel több kisebb teljesítményű kávégép munkáját kiválthatjuk, miközben a személyzetnek is kevesebb munkája marad, gyorsabban tud kiszolgálni.

Igény vagy kérdés esetén kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy kidolgozhassuk az Ön számára legoptimálisabb kávékoncepciót!

Rendezés: